Yenidoğan skandalında Şanlıurfa iddiası: 9 günlük bebek nasıl hayatını kaybetti?

Türkiye, İstanbul’da 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi skandalıyla sarsılırken, bu skandalın yankıları Şanlıurfa’ya da ulaştı. Mehmet Yayğın’ın, eşi Özel Meydan Hastanesi’nde doğum yaptı. Mehmet Yayğın, bebeğinin hastanede yaşadığı solunum sorunu nedeniyle 9 gün boyunca kuvözde kaldığını ve burada kalbinin durduğunu iddia etti.

Yenidoğan skandalında Şanlıurfa iddiası: 9 günlük bebek nasıl hayatını kaybetti?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye, 12 bebeğin ölümüne neden olan ve İstanbul'da patlak veren yenidoğan çetesi skandalıyla sarsıldı. Skandalın ardından, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren bazı özel hastanelerde çeşitli ihmaller nedeniyle bebek ölümlerinin olduğu şikayetleri gelmeye devam ediyor.

Sözcü’de yer alan habere göre, Mehmet Yayğın, isimli vatandaş eşinin doğum yaptığı Özel Meydan Hastanesi’nde doğum öncesine kadar sağlıklı olan bebeğinin solunum sıkıntısı gerekçesiyle kuvöze alındığı ve burada üç kez kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Yayğın, eşinin doğumuna doktorların girmediğini ve çocuğun küvez ücreti için 8 bin TL ücret vermesine rağmen  faturasının verilmediğini ileri sürdü.

“KUVOZE ALDILAR, BEBEĞİN KALBİ DURDU DEDİLER”

Bebeğini kaybeden baba Mehmet Yayğın Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına vermiş olduğu ifade de doktorların eşinin hamileliği sürecinde bebeğinin sağlığının iyi olduğunu söylediğini kaydetti. Yayğın şunları söyledi;

-Zulıkha Khamıtova benim dini nikâhlı eşim olur. Eşim Kazakistan vatandaşıdır. Eşim hamileliği boyunca kontrolleri ve gerekli tetkikleri için Özel Meydan Hastanesi'ne gidiyorduk. Bu hastanede görevli bulunan S.D. isimli kadın doğum doktoru ilgileniyordu. Daha sonra eşim yurtdışına çıktı. Kazakistan’da gerekli kontrolleri yaptırıyordu. Eşim tekrar 32. Haftada doktor onayıyla tekrar buraya geldi. Eşim geldikten sonra yine aynı şekilde aynı hastaneye gittik ve yine S.D. isimli doktor eşime gerekli kontrolleri yaptı.

Benim ve eşimin burada gittiği ve eşimin yurtdışında gittiği kontrollerde doktorlar bize bebekte ve eşimde herhangi bir sorunun olmadığını gayet sağlık olduklarını söylediler. Eşimin hamileliğinin 35’inci haftasında yani 20 Temmuz 2024 günü sabah saatlerinde eşimin sancısı başladı. Bunun üzerine doğumu için hemen Özel Meydan Hastanesi'ne gittik. Burada kontrolleri yaptıktan sonra eşimi doğuma aldılar.

-20 Temmuz 2024 günü saat 17.00 sıralarında eşim doğum yaptı. Doğumdan sonra ise orada bulunan ve hastanede Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı olan Y.T. isimli doktor doğumdan sonra bana, ‘eşinin durumu iyi fakat bebeğin solunumunda sıkıntı var. Bebeği makinaya bağlayacağımız kuvöze alacağız’ dedi. Ben de, ‘Ne gerekiyorsa yapın’ dedim. Ardından eşim odaya alındı bebekte kuvözdeydi. Biz doğum günü akşamı çıkış yaptık ama bebek orada kuvözde kaldı.

-Daha sonra 22 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.30’da ben bebeğe bakmak için hastaneye gittim. Bu sırada beni gören Y.T.  bana ‘Bebeğin bir saat önce kalbi durdu’ dedi. Ben de, ‘hocam niye beni aramıyorsunuz?’ dedim.  Y.T. ise, ‘seni arayacaktım’ dedi.  Daha sonra ismini bilmediğim bir hemşireye sorduğumda ise bana bebeğin sabaha karşı kalbinin durduğunu söyledi.”

“KUVÖZ ÜCRETİ OLARAK 8 BİN TL VERDİM, FATURASI BANA VERİLMEDİ”

29 Temmuz’da bebeğinin üçüncü kez kalbinin durması sonucu hayatını kaybettiğini öğrenen Yayğın, sözlerine şöyle devam etti:

-Bir gün sonra yine ben evdeyken hastaneden beni aradılar ve bana, ‘bebeğin kalbi yine durdu biz çalıştırdık’ dedi. Bugüne kadar bana hep ‘iyi olacak, durumu stabil iyiye gidiyor’ dediler. Ardından 29 Temmuz 2024 tarihinde saat 12.00 sıralarında hastaneye bebeğe bakmaya gittiğim sırada beni yine hastaneden aradılar.

-Bana ‘bebeğin kalbi yine durdu, biz elimizden geleni yaptık ama bebeği kaybettik, kurtulamazdı’ dediler. Ben hemen hastaneye gittim bana burada ‘yapacak bir şey yok nereye gidersen git kurtulamazdı’ dediler. Ben başhekime durumu aktardığımda ise bana ‘elinden geleni ardına koyma. Benim arkam güçlü git nereye şikayet edersen et’ dedi.

-Bu hastane benden doğum ücret olarak 9 bin TL ve çocuğun küvez ücreti içinde 8 bin TL parayı elden verdim. Doğum için faturayı aldım fakat küvez ücreti olarak ödediğim 8 bin TL’nin faturası bana verilmedi. Ayrıca eşim Zulıkha bana doğum sırasında hiçbir doktorun doğuma girmediğini söyledi.

-Ben bebeğimin ölmesinde hastanenin kusuru olduğunu düşünüyorum. Ölen bebeğime otopsi yapılmasını ve konunun araştırılmasını istiyorum. Konuyla ilgili ihmali varsa hastane yönetiminde ve doktorlar S.D. ve Y.T isimli şahıslardan davacı ve şikayetçiyim.

Yenidoğan skandalında Şanlıurfa iddiası: 9 günlük bebek nasıl hayatını kaybetti?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.